Zvuk u bodywork praksi

Više informacija o radionci nadogradnje zvukom uskoro… 

 

Pasivni i aktivni pristup zvukoterapije: 

Tretman zvukom može biti pasivno i aktivno iskustvo podržavanja procesa uravnoteživanja i iscjeljivanja.
 
Pasivni aspekt je ležanje i opuštanje koje vodi do opuštenijeg i dubljeg daha, čime se primatelj priprema na sinkronizaciju sa zvukom. 
 
Upravo u opuštenosti i miru koji potičemo tretmanom primatelj postaje svjestan svakog zvuka i vibracije tibetanskih zdjela ili gongova na svom tijelu i u svom tijelu. Zvuk postaje put u sve opuštenija stanja sve do delta stanja, kao što i mantra ili dah postaje put do točke mirovanja u meditaciji. 
 
Svaka naša stanica u tijelu vibrira u svom prostoru i gustoća tkiva (od kostiju do mekih tkiva organa) povezani su raznim tjelesnim tekućinama i unutarstaničnim tekućinama koje stvaraju naš tekući medij tijela. 
Zvuk se zrakom širi brzinom od 343.2 m/s, dok se tekućinama širi 1484 m/s, a krutim tvarima kao željezo oko 5120 m/s ili dijamant 12000 m/s. 
 
Upravo ta kvaliteta da se kroz 75% vodenog medija našeg tijela zvuk širi efikasnije kroz čitav naš prostor i omogućuje svakoj stanici tijela da se sinkronizira za vibracijama zdjela ili gongova u tretman. Kroz tu sinkronizaciju i na razini titranja svake stanice mijenja kvalitetu titranja od bržih i krućih stanja, prema sporijim i opuštenijim stanjima našeg tijela. 
 
Kada sumiramo fizikalna i neurološka svojstva sinkronizacije zvuka s našim stanicama i moždanim valovima dobivamo efekte dubokih opuštanja i regeneracija tkiva kroz vibratorno otpuštanja fizičkih napetosti i čitavog živčanog sustava. 
 

Neki od zvučnih alata koje koristim u tretmanima zvukom su glas, gong, udaraljke, tibetanske zdjele i meditativno disanje. 

 

Aktivan dio zvučnog tretmana otvaramo ako primatelj ima potrebu biti aktivan u tretmanu… ili ako sam tretman otvori procese koji zahtijevaju dublju i aktivniju podršku u procesu uravnoteživanja kroz tretman. 

U aktivnom dijelu primatelj ima mogućnost iskoristiti  vlastiti savršeni instrument, svoje tijelo kroz svoj glas… Snaga vlastitog tijela i daha kroz glas jedan je od alata koji smo naslijedili rođenjem, a otkrivanje njegovog potencijala i kroz zvučne tretmane otvara velike mogućnosti samo-pomoći svakoj osobi…