SoulCraft Creations tibetanske zdjele

Zvučna masaža

Zvučna masaža je drugačiji način za otpuštanje stresa i postizanje cjelovite ravnoteže tijela i uma, a mogla bi biti upravo za Vas… 

Trajanje i cijena: 

250 kn 60 minuta

Zvučna masaža

Zvučna masaža u Soulcraft creations centru uključuju rad prema principima priznate Peter Hess akademije. Jedine metode rada sa zvukom na tijelu koja je obuhvatila istraživanja iz polja fizike, fiziologije, psihologije i zvučne medicine. 

 

U Soulcraft creations centru stvaramo sintezu zvučnih tretmana prema Peter Hess metodi s anti-stresnim tehnikama modernog psihološkog pristupa.

 

U Soulcraft creations centru zvučni tretmani mogu imati sljedeće forme: 

  • tretman gongovima
  • tretman tibetanskim zdjelama
  • individualni tretmani
  • obiteljski tretmani
  • KLIK – certificirani program individualnog i grupnog rada s djecom
  • Holistički pristup – kreiranje tretmana prema Vašim potrebama. 

 

Kako zvuk doprinosi ravnoteži tijela i duha: 

Zvuk se koristi u raznim kulturama kroz dugu povijest kao alat za iscjeljivanje duha i tijela. Bilo kroz korištenje mantri u Hindusa, Ikara (iscjeljujućih melodija) raznih domorodačkih ljudi iz Centralne i Južne Amerike ili Pitagorino korištenje intervala i frekvencija. Sve ove razne tehnike imaju istu namjeru: pomaknuti nas iz mjesta neravnoteže u mjesto ravnoteže. 

 

Kako zvuk podržava iscjeljenje: 

Zvuk pomaže koristiti promjene naših moždanih valova rezonancijama. Stabilne frekvencije gongova i zvučnih zdjela omogućuju moždanim valovima da se sinkroniziraju s konstantnim vibracijama gongova i zdjela.  Nakon što se moždani valovi sinkroniziraju na zvuk gonga i zdjela korištenjem ritma i frekvencija svjesno vodimo moždane valove u promjenu svoje frekvencije.  Što ljude vodi u sve dublji proces opuštanja kroz: 

  • beta stanje – normalno budno svjesno stanje
  • alfa stanje – opušteno svjesno stanje
  • theta stanje – meditativno stanje
  • delta stanje – duboka opuštenost u kojoj se dešava regeneracija. 

Isti proces koristi i meditativno disanje, no kod zvuka imamo dodatni medij koji osobi pomaže proći proces promjene moždanih valova do delta stanja u kojem tijelo najefikasnije koristi svoje resurse za regeneraciju. 

 

Pasivni pristup zvukoterapije: 

Zvučna masaža može biti pasivno i aktivno iskustvo podržavanja procesa uravnoteživanja i iscjeljivanja.
 
Pasivni aspekt je ležanje i opuštanje koje vodi do opuštenijeg i dubljeg daha, čime se primatelj priprema na sinkronizaciju sa zvukom. 
 
Upravo u opuštenosti i miru koji potičemo tretmanom primatelj postaje svjestan svakog zvuka i vibracije tibetanskih zdjela ili gongova na svom tijelu i u svom tijelu. Zvuk postaje put u sve opuštenija stanja sve do delta stanja, kao što i mantra ili dah postaje put do točke mirovanja u meditaciji. 
 
Svaka naša stanica u tijelu vibrira u svom prostoru i gustoća tkiva (od kostiju do mekih tkiva organa) povezani su raznim tjelesnim tekućinama i unutarstaničnim tekućinama koje stvaraju naš tekući medij tijela. 
Zvuk se zrakom širi brzinom od 343.2 m/s, dok se tekućinama širi 1484 m/s, a krutim tvarima kao što su željezo oko 5120 m/s ili dijamant 12000 m/s. 
 
Upravo ta kvaliteta da se kroz 75% vodenog medija našeg tijela zvuk širi efikasnije kroz čitav naš fizički prostor što omogućuje svakoj stanici tijela da se sinkronizira za vibracijama zdjela ili gongova u tretmanu. Ta sinkronizacija na razini titranja svake stanice mijenja kvalitetu vibracije stanica od bržih i krućih stanja, prema sporijim i opuštenijim stanjima našeg tijela. 
 

 

Aktivan dio zvučne masaže 

Aktivni dio zvučne masaže započinjemo ako primatelj ima potrebu sudjelovati u tretmanu… ili ako sam tretman započne proces koji zahtijevaju dublju i aktivniju podršku u procesu uravnoteživanja tijela, emocije i uma kroz zvučnu masažu. 

U aktivnom dijelu primatelj ima mogućnost iskoristiti  vlastiti savršeni instrument, svoje tijelo kroz svoj glas i pokret.

 

Kada sumiramo fizikalna i neurološka svojstva sinkronizacije zvuka s našim stanicama i moždanim valovima dobivamo efekte dubokih opuštanja i regeneracija tkiva kroz vibratorno otpuštanja fizičkih napetosti i čitavog živčanog sustava. 
 

Neki od zvučnih alata koje koristim u zvučnoj masaži su glas, gong, udaraljke, tibetanske zdjele i meditativno auditivno disanje. 

Snaga vlastitog tijela i daha kroz glas jedan je od alata koji smo naslijedili rođenjem, a otkrivanje njegovog potencijala i kroz zvučne tretmane otvara velike mogućnosti samo-pomoći svakoj osobi… 

 

X