Himalajske vježbe

 

 

ŠTO SU TO HIMALAJSKE ENERGETSKE VJEŽBE?

Himalajske energetske vježbe predstavljaju seriju jednostavnih, ali izuzetno moćnih vježbi koje djeluju vrlo pozitivno na fizičko i još više na vaše energetsko tijelo. Vježbe su razvili drevni Jogiji koji su živjeli u područjima podno Himalaja.

Vježbe koje ćete naučiti tijekom radionice mogu vam pomoći da se lakše nosite sa svakodnevnim stresom uzrokovanim modernim načinom življenja. Vježbe pospješuju zdravlje i jačaju vitalnost različitih organa. Svaka vježba donosi određene dobrobiti.

Zahvaljujući svakoj vježbi radimo na svakom dijelu tijela i odgovarajućem organu jer je ljudsko tijelo cjelina, a time održavamo svoje zdravlje i vitalnu snagu života.

 

Vježbanjem Himalajskih energetskih vježbi imate mogućnost IZGLEDATI MLAĐE, OKRENUTI PROCES STARENJA I ODRŽAVATI MLADOST, VRATITI HORMONE u optimalnu ravnotežu i općenito ODRŽAVATI ZDRAVLJE.

 

Bilo bi sjajno izgledati i osjećati se mladim cijeli život, zračiti mladalačkom energijom i čistom radošću svakog trena, zadržati seksualnu snagu, održavati cjelokupno zdravlje našeg tijela i osjećati se mladim i punim energije i volje. I to možete uz Himalajske energetske vježbe.

 

Razumljivo je da nitko ne želi živjeti sa smanjenim mentalnim i fizičkim sposobnostima ako uzmemo u obzir uobičajene posljedice svakodnevnog stresa i starenja. Ali, ako možemo održavati fizičko i mentalno zdravlje s minimum svog utrošenog vremena, zašto to ne bismo sebi priuštili? U nastavku možete pronaći najčešće postavljana pitanja vezana za Himalajske energetske vježbe i samu radionicu.

 

PITANJA I ODGOVORI O HIMALAJSKIM ENERGETSKIM VJEŽBAMA

 

Tko može vježbati Himalajske energetske vježbe?

 

Program Himalajskih energetskih vježbi je veoma snažan i jednostavan istovremeno, da ih mogu naučiti i vježbati kako mladi tako i stari. Vježbe su namijenjene svim fizički i psihički zdravim, punoljetnim osobama s ili bez iskustva prakticiranja drugih fizičkih aktivnosti. Ženama se ne preporučuje izvođenje Himalajskih energetskih vježbi na dane menstruacije. Radionica se posebno preporučuje instruktorima i učiteljima raznih drugih vježbi koji će ovom radionicom dobiti dodatno znanje koje mogu primijeniti u svom radu s klijentima.

 

Je li potrebno prethodno iskustvo u vježbanju, odnosno nekoj sportskoj ili fizičkoj aktivnosti?

 

Neovisno od toga prakticirate li Jogu, pilates, ili neke druge vrste vježbi, jeste li početnik ili napredni praktikant ili možda instruktor, Himalajske energetske vježbe će vas oduševiti, jer je za njih potrebno uložiti samo malo slobodnog vremena tijekom dana. Za njih nije potrebna posebna priprema, niti višemjesečno vježbanje da biste vidjeli dobrobiti. Djelotvornost ovih vježbi osjetit ćete već na samoj radionici.

 

Po čemu su Himalajske energetskih vježbe specifične?

 

Himalajske energetske vježbe aktiviraju i usklađuju rad energetskih centara ili čakri. Ti energetski centri su povezani s endokrinim sustavom koji upravlja hormonima. Usklađivanje endokrinog sustava postiže se primjenom specifičnih vježbi uz posebnu tehniku disanja. Tehnika disanja pokreće intenzivat tok vitalne energije (prane/QI) kroz tijelo koja energetski obnavlja svaku našu stanicu. Povečani tok vitalne energije (prane/QI) može se usporediti s prirodnim bioenergetskim tretmanom samoiscjeljivanja.

Neke od vježbi koje ćete naučiti na radionici su:

 • Vježbe za poboljšanje memorije
 • Vježbe za jačanje snage volje  
 • Vježba za poboljšanje vida
 • Vježba za uklanjanje bora s lica              
 • Vježba za poboljšanje sluha
 • Vježba za jačanje vrata                              
 • Vježba za jačanje ramena
 • Vježba za jačanje dlanova                           
 • Vježba za jačanje koljena
 • Vježba za jačanje ruku                                
 • Vježba za jačanje grudnog koša
 • Vježba za jačanje trbušnih mišića
 • Vježba za jačanje leđa                                 
 • Vježbe za poboljšanje probave i masažu probavnih organa

 

Koliko vremena je potrebno dnevno izdvojiti za cijelu seriju vježbi?

 

Nakon što naučite sve vježbe, potrebno je 30-45 minuta dnevno kako biste odradili cijelu seriju vježbi.

 

Mogu li Himalajske energetskih vježbe vježbati u prirodi?

 

Naravno, nabolje je ove vježbe vježbati u prirodi gdje je čist i svjež zrak.

 

Koje i kakve su dobrobiti od vježbanja Himalajskih vježbi?

 

Već nakon radionice, a posebno nakon nekoliko dana redovitog vježbanja:

 • Osjećat ćete se odmorno i energizirano tijekom cijelog dana
 • Imat ćete više pozitivne energije za obavljanje svakodnevnih poslovnih i privatnih aktivnosti
 • Imat ćete manju potrebu za snom 
 • Osjećat ćete se poletnije i sretnije 
 • Osjećat ćete unutrašnje zadovoljstvo i mir

Nakon nekoliko mjeseci redovitog vježbanja:

 • Višestruko će se poboljšati zdravlje vaših mišića, zglobova i unutarnjih organa
 • Postat ćete vitalniji 
 • Zadobit ćete idealnu tjelesnu masu
 • Povećat će se sposobnost pamćenja i snaga volje
 • Zračit ćete neobjašnjivom ljepotom, šarmom i karizmom koja dolazi od duhovne snage, a ne od vanjske fizičke ljepote

Nakon dužeg vremena vježbanja

 • Usporit će se proces starenja i izgledat ćete mlađe i privlačnije od vršnjaka vaših godina (gubitak staračkih mrlja i drugih znakova starenja)

  Mogu li Himalajske energetske vježbe kombinirati s drugim vježbama?

 

Himalajske energetske vježbe su same po sebi dovoljne za održavanje tijela u fit formi do duboke starosti. Međutim, možete ih kombinirati i s drugim vježbama kao što su npr. joga ili nekim drugim npr. sportskim aktivnostima.

 

Mogu li Himalajske energetske vježbe naučiti iz skripte ili video zapisa?

 

Kod Himalajskih energetskih vježbi ključno je ispravno izvoditi tehniku disanja, a ona se može jedino usvojiti u živom kontaktu s učiteljem koji će vas navoditi na ispravan rad tehnike. Jednom kad usvojite tehniku, video zapis će biti samo podsjetnik.

(Napomena: Svi polaznici fizičke radionice, dobit će pristup video zapisu svih vježbi za učenje kod kuće)

 

INFORMACIJE O RADIONICI

 

Koliko traje radionica?

Radionica traje 3 sata.

 

O voditelju

Ivan Ciler dugi je niz godina strastveni pobornik osobnog razvoja i zdravog načina življenja. Više od 20 godina bavi se Jogom i ona je u velikoj mjeri sastavni dio njegove svakodnevice. Ovu seriju tehnika želi podijeliti s vama upravo zbog njihove jednostavnosti i učinkovitosti kao i činjenice da njihovo izvođenje iziskuje samo 30-45 minuta dnevno.

 

Kolika je cijena radionice, što ponijeti na radionicu i kako se prijaviti na radionicu?

 

Ako vas ova radionica interesira i želite dodatne informacije o njoj, upišite svoje ime i prezime, email adresu i kliknite na dugme ŽELIM DODATNE INFORMACIJE na doljnjoj formi.

Dodatne informacije poslat ćemo vam na email (poslanom porukom nemate nikakvu obavezu prisustvovati radionici).

 

Vrlo često se dešava da osoba koja želi dodatne informacije ne provjeri svoju email poštu pa vas molimo da ostavite i svoj kontakt telefon. Kontaktirat ćemo vas samo u slučaju ako primijetimo da zbog nekog razloga niste otvorili email (moguće tehnički razlog), a poslali ste zahtjev za dodatnim  informacijama.