Antistresne vježbe

Antistresne vježbe

Anti-stresne vježbe

 

Antistresne vježbe

Predavanje na kojem aktivno sudjelujemo: 

 

Uvodni dio nosi informacije iz neurologije i tome kako se odvija regulacija simpatičkog i parasimpatičkog sustava. Nadalje, kako oni zajedno čine okosnicu sustava održavanja homeostaze našeg biološkog sustava. 

 

Nakon uvoda prolazimo kroz set jednostavnih antistresnih vježbi koje su prilagođene za sve dobne skupine, djecu i odrasle. Antistresne vježbe potiću samoregulacijske procese u procesu održavanja homeostaze. 

 

 

antistresne vježbe

Sve antistresne vježbe sa samog predavanja toliko su jednostavne i efikasne da ih lako možete koristiti u radu s odraslima, djecom, na poslu i kod kuće. 

 

Same antistresne vježbe i usvajanje principa vježbanja kojim se regulira simpatička aktivacija koriste se za osvještavanje tjelesnih reakcija na izvore stresa, emocionalnog, fizičkog ili mentalnog stresa.

Nakon osvještavanja učimo jednostavan efikasan alat za otpuštanje stresa i osvještavanje dubine promjene.  Širimo bazu alata za samoregulaciju stresa i otvaranje vlastitih resursa za suočavanje sa svakodnevnicom. 

 

 

Današnja očekivanja i struktura društva nameće nam stalnu aktivnosti i manjak regulacije (odgovornosti i brige) o nama samima u procesima postizanja ciljeva. Zato je važno osvijestiti svoje vlastite znakove da smo pod stresom i naučiti ih jednostavno regulirati i kroz ovo predavanje/radionicu.

 

 

 

 

JAVNA PREDAVANJA

 

Javnim predavanjima fokusiram se na integraciju životnih tema s osobnim razvojem kroz podršku u suočavanju s životnim izazovima u odnosima, obitelji, poslu te osobnom i duhovnom razvoju.  

 

predavanje

Poruka koju prenosim je:

 

Kako svjesno i održivo razvijati vlastiti život i kako održati i razvijati poveznosti sa sobom i svojim bližnjima. 

 

Kako ostvariti sve svoje uloge u životu poštujući sebe i sve ljude oko sebe u našoj osobnoj evoluciji i ostvareno živjeti vlastiti život kroz sve naše uloge. 

 

Istražujući svoje vlastite uloge život nam nosi izazov, a svjesnim istraživanjem i djelovanjem možemo iskoristiti priliku i prihvatiti izazov da život učinimo jednostavnijim, lakšim i ugodnijim sebi i ljudima oko sebe

 

Javnim predavanjima otvaramo sadržaje koje kasnije na radionicama ili u individualnom radu konkretno i dublje procesiramo i integriramo u nove vještine, osjećaje, stavove, vrijednosti i perspektive .

 

Neke od tema sa javnih predavanja: 

 

Anti-stresne vježbe

Samoreguliranje tijela, emocija, misli

Promjene u životnim ciklusima

Lakoća promjene, jednostavnost izazova

 

 

 

Razvoj pozitivne slike o sebi

Postavljanje granica u ponašanju

Razvoj emocija: strah

Je li je moje dijete darovito

Dječje ponašanje: prkos

Djeca i elektronički mediji

Ako želite u svojoj ustanovi ili tvrtci organizirati predavanja na ovu ili sličnu temu slobodno mi se obratite kroz kontakte…

 

 

 

 

ABOUT AUTHOR

Igor Kuhar

X